2008. godina

Fašnik 2008. u "Sparku" - 3. veljače
Novi glazbeni album Nevena Duževića - "VEČERNJI VIDIK" - veljača

Promocija: "Kineski zvončići", Sonja Smolec - 15. aprila
Na 12. Cest is d'best festivalu u Zagrebu - 2. lipnja (od 20 - 23h)
Otvorenje likovne izložbe "Soul Of The Spark" - 20. svibnja
Goričke večeri 2008. - "Sparkova" večer poezije i glazbe - 18. lipnja
Domjenak u čast godine koja odlazi - 21. prosinac

Fašnik 2008. u "Sparku" - 3. veljače

Sparkovci su se pod maskama preselili s ulica u svoje prostorije. Ovako je to izgledalo:

Novi glazbeni album Nevena Duževića - "VEČERNJI VIDIK" - veljača

Neven Dužević je ove zime, pod pokroviteljstvom Udruge umjetnika "Vjekoslav Majer" iz Zagreba, izdao album "Večernji vidik", u samostalnoj nakladi i u ograničenom broju primjeraka (jer se radi o šansonama).

Ovaj puta gost na albumu je zagrebački šansonjer Stjepan Križan, a cijeli album obojen je aranžmanskim zahvatima sa podsjećanjem na pedesete.

Aranžmani, vokali, gitare, klavijature, bas i programiranje - Neven Dužević, osim u "K'o u starom kraju" - Stjepan Križan (solo gitara i usna harmonika).

Osim svojih pjesama, autor Neven Dužević uglazbio je ovdje stihove još osam pjesnika, od kojih i dvoje "Sparkovaca", Ivice Smoleca i Marije Horvat.)

(Preuzeto sa Status-Online)

Promocija knjige - 15. aprila

Sonja Smolec: "Kineski zvončići"

(Gradska vijećnica, POU , Velika Gorica)

Roman za djecu i mlade.

Knjiga je izašla u nakladi Biblioteke Albatros Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica. Na promociji su sudjelovali: Sonja smolec, autorica; Darko Japelj, dramski umjetnik; Nan Xy i još jedna učenica OŠ Jurja Habdelića kojoj, nažalost, nismo zabilježili ime; Željka Kapel, profesorica glazbene kulture OŠ Jurja Habdelića; Mate Lovrić, autor likovnog rješenja naslovnice i Drago Bukovec, urednik.

Na početak

Na 12. Cest is d'best festivalu u Zagrebu - 2. lipnja (od 20 - 23h)

Pozvani smo na dvije lokacije: u Mletačku na Gornjem gradu i na pozornicu "Charlie" u Gajevu, kraj hotela Dubrovnik.

Na Gornjem gradu nije ispalo kako je planirano, zakazala je tehnika, pokvario se razglas. Naravno, voditeljica programa, Gordana Makar, urednica i voditeljica emisije o poeziji na Radio Martinu, bila je (na početku) nesretna ali nas sve to nije omelo da ispred kafića "Cinkuš" i "Didov san" napravimo veselicu. I bez razglasa recitirali su Nevenka Vlašić, Gordana Gerhardinger, Sonja Smolec, Ivica Smolec a u program se "ugurala" i Marija Horvat. Svirali su naši kantautori Zvonko Knežević i Neven Dužević kojima se priključila još jedna gitara i mandolina.

U Gajevoj je tehnika funkcionirala, nije bilo problema. Nije bilo ni kiše koje smo se bojali. Najavila nas je voditeljica Sanja Pandurić, isto mlada, šarmantna djevojka, zatim je Ivica Smolec predstavio Udrugu u nekoliko riječi. Nastavili smo s recitalom Ivice Smoleca, Sonje Smolec, Nevenke Vlašić i Gordane Gerhardinger. Između recitala ubacivao se Neven Dužević na gitari.

Otvorenje likovne izložbe "Soul Of The Spark" -  20. svibnja

(Muzej Turopolja, Velika Gorica)

Izložbu je ispred Muzeja otvorila predsjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije Palma Klun Posavec, nakon uvodnih riječi ravnateljice Muzeja Margarete Biškupić, kustosice Dragice Dade Modrić, predsjednice "Sparka" Đurđe Parać i nekoliko pjesama članova Udruge koje je recitirao Dražen Jančić.

Goričke večeri 2008. - "Sparkova" večer poezije i glazbe - 18. lipnja

(Dom kulture - dvorana "Galženica", Velika Gorica)

Domjenak u čast godine koja odlazi  - 21. prosinac

(Restoran "Barba Niko", Pleso)

Organizirali smo božićni domjenak-veselicu (ili, možda, u čast godine koja odlazi) za svoje članove u restoranu "Barba Niko" u Velikoj Gorici. Tamo se našao i tajnik "Jutra poezije" Davorin Žitnik koji je rekao nekoliko riječi o ovoj zagrebačkoj udruzi i pročitao dvije-tri pjesme.

Tko god je želio, mogao je uzeti mikrofon, bilo zato da održi kraći govor ili da malo čita svoju poeziju. Predsjednica Đurđa Parač je malo pričala i malo pjevala. Veći dio večeri bio je ispunjen glazbom u izvedbi Zvonka i Bože Kneževića, a i Neven Dužević je rolao prste po tastaturi sintesajzera. Plesalo se, a nekoliko veselih "Sparkovaca" okušalo se i u pjevanju.