2012. godina

Goričke večeri - "Sparkova" večer poezije i glazbe - 20. lipnja

Osvrt Vesne Fabijanov

(uz asistenciju Ane Plehinger)

Priredba je održana u Domu kulture (dvorana "Galženica").
Vlasta Zaloker (lijevo), predsjednica Udruge, pozdravila je sve
prisutne i ukratko predstavila "Spark".
Mirjana Marković (desno) je vodila program, čitala poeziju, zabavljala goste…

Vokalni sastav "Danice", pod vodstvom Sandre Kulier, su, kao i uvijek, prekrasno pjevale, a Zvonko Knežević, na gitari, zaokružio je glazbeni ugođaj.

Uživljeni u čitanje poezije: Dražen Jančić čitao je svoje pjesme i, kao i Mirjana Marković, mnoštvo pjesama drugih "Sparkovaca". Stjepan Vitez razvedrio nas je svojim pjesmama-pošalicama. Marica Odrčić, pučka pjesnikinja iz Etno-udruge Kurilovec, uvijek je draga gošća sa svojim pjesmama. Ana Plehinger, slikarica i svestrana blagajnica "Sparka", najavljuje skeč iz kojeg je scena na sljedećoj slici:

Josip Pavišić i Stjepan Leder, članovi Etno udruge Kurilovec, izvrsno su odglumili mljekara iz Kurilovca i odvjetnika iz Zagreba u skeču "Il je mlieko, il je voda", autorice Biserke Babić.

Vesna Fabijanov, tajnica "Sparka", čita svoje pjesme i pjesme nekoliko drugih pjesnika iz Udruge. Gordana Kralj nam je uljepšala recitale tihom pratnjom na gitari.
Zorica Krznar-Blagec (desna slika) čitala je iz svoje knjige sabranih djela aforizme i pjesme.

Ivica Smolec, kojem zahvaljujemo i za ove fotografije, pročitao je neke od mnoštva svojih krasnih pjesama.
Članovi Sparka, gosti, prijatelji, čuli su i mnogo drugih lijepih pjesama Zore Gotal, Zdenke Mlinar, Sonje Filipović, Željke Cvetković, Gordane Gerhardinger-Šipek (a i malo proze autorice Veronike Prvonožec)...
U publici su bili i pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Grada Zvonko Kunić te poznati književnik Božidar Prosenjak.

Bila je to jedna lijepa večer, baš pri susretu proljeća i ljeta… koje je, vrlo emotivno recitirajući svoje stihove, privela kraju Marica Mihac.

Cijelo društvo preselilo se nakon programa kat više, na skromni domjenak i čavrljanje na terasi.

SVIMA VELIKO HVALA!

Na početak