x

 

 

Neke od aktivnosti Udruge i njenih članova.

2013. godinaPredstavljanje "Sparka" na TV Jabuka, u emisiji "Fio Show" - 3. veljačeUdruga umjetnika "Spark" gostovala je u nedjelju na večer, 3. veljače 2013. godine,  u emisiji Fio Show na TV Jabuka (prije OTV) u Zagrebu. Predsjednica Vlasta Zaloker, Ivica Smolec, Zdenka Mlinar i Maca Mihac predstavili su "Spark" ljubavnom poezijom (ususret Valentinovu). Obratili smo se i pjesnicima u gledateljstvu, poslali smo u eter poziv za sudjelovanje u našem novom pjesničkom natječaju "Još jedno proljeće".

Na početak
Ove godine "Spark" se predstavio i Udruženju umirovljenika u Botincu, sudjelovao tradicionalno na "Goričkim večerima", na međunarodnoj likovnoj koloniji na "Ranču konja" Kurilovec, na promociji knjige "Zemljo moja" člana Stjepana Detelića u Buševcu (u čijoj izradi i uređivanju su sudjelovali Vlasta Zaloker i Ivica Smolec). "Spark" je organizirao i priredbu "Božić u Kobiliću"  s prigodnim programom - poezija, skeč, glazba...

Velikogorički proljetni sajam – Sparkovo sudjelovanje (10. – 12. svibnja 2013.)Kao i svih proteklih godina Udruga umjetnika „Spark“ Velika Gorica bila je, i ove 2013., dijelom Proljetnog sajma kojeg Udruženje obrtnika Velike Gorice i Turistička zajednica Grada organiziraju već 11. godinu zaredom.m se već tradicionalno održava na lokaciji oko Pučkog otvorenog učilišta, a raznolikosti, kvaliteti i šarenilu ponude velikogoričkih obrtnika, poduzetnika, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, škola, udruga i ostalih sudionika u tom proljetnom ozračju teško je odoljeti. Stoga je i posjećenost ovog Sajma uvijek na zavidnoj razini što govori kako je i osnovni cilj organizatora i sudionika najčešće ostvaren, kako u promotivnom smislu, tako i u jačanju poduzetništva i cjelokupnog gospodarstva velikogoričkog kraja...Dakako, i kulturnog! Jer tome u prilog ide i Sparkovo sudjelovanje na Sajmu koji članovima Udruge nudi jedinstvenu priliku za prezentirati svojih misli i ruku djela. Tako su se u „našoj“ drvenoj kućici mogla naći književna djela (uglavnom poetskog žanra) u nakladi Udruge, ali i ona objavljena u vlastitoj nakladi autora. Nije izostalo ni slikarskih umjetnina, a sve se nudilo po veoma pristupačnim cijenama.

Ana Plehinger i Zorica Krznar Blagec postavljaju izložbene primjerke knjiga i ukrašavaju prostor cvietjem iz vrta vrijedne nam i drage članice Marice Mihac-Mace.

Disciplinirana i iskusna čuvarica blaga Zorica K. Blagec na svom je zadatku...

...a tu je suvereno i sa stavom, te pozom kao za portret i Zdenka Mlinar.

Zainteresirani za Sparkovu škrinjicu s blogom: Josip Filipović i Juraj Srdar.Zahvaljujući lijepom vremenu, Sajam je privukao i djecu i odrasle, a organizatori i izlagači bili su bogatiji za iskustvo koje će im zasigurno pomoći u daljem radu.Napisala: Zdenka Mlinar
Foto: Lucija Horvat

Copyright © 2015. Udruga umjetnika "Spark" | Sva prava pridržana