2014. godina

„Pišem ti pismo“... Natječaj za naj pismo
(10. svibnja 2014. – Gradska knjižnica Velika Gorica)

I proljeće 2014. bilo je vrijeme za već tradicionalni Natječaj za naj pismo koji Gradska knjižnica Velika Gorica, u suradnji s Hrvatskom poštom, raspisuje povodom Svjetskog dana pisanja pisama, a koji se širom svijeta obilježava 11. svibnja.

Tema ovogodišnjeg natječaja bila je ljubav..., ali ne bilo kakva! Trebalo je napisati ljubavno pismo svojem omiljenom književnom liku! Dakle, tema Natječaja bila je: Moja knjiška ljubav.

„Tu zaista nema pravila: gotovo svi su barem jednom u životu izgubili tlo pod nogama i razum u glavi zbog neodoljivog junaka ili junakinje, divili se potajno nečijoj hrabrosti ili ljepoti koji se nisu mogli mjeriti ni sa čim stvarnim, jer ono što izmaštamo uvijek je bolje i ljepše od onoga što nas okružuje. Zato se ovoga proljeća prisjetite razloga zbog kojih ste doslovce gutali svezak za sveskom neke sage ili pak po nekoliko puta posezali za istim naslovom kako biste mogli knjiški voljeti – uzmite olovke u ruke, pred sebe stavite list papira i napišite lijepo ljubavno pismo – poručili su zainteresiranima djelatnici GK Velika Gorica.

Među pet ravnopravnih dobitnika priznanja i nagrada, za napisano pismo A. G. Matošu, našla se i članica Udruge umjetnika „Spark“ Velika Gorica Zdenka Mlinar koja je u tu „igru“ ušla pod pseudonimom djevojačkog prezimena. Tako je umjesto Zdenke Mlinar priznanje i nagradu GK Velika Gorica te hrvatskih pošta primila Zdenka Tomić.

No, bilo kako bilo, Sparkovci su svojoj članici Zdenki Mlinar čestitali na nagradi i poželjeli joj još puno dobro napisanih pisama i proznih uradaka koji će biti pohvaljeni od onih kojima budu povjereni na „ocjenjivanje“.

Kako činjenice nikada nisu suvišne, slijedi i mala niska fotografija nastalih u Središnjem odjelu GK Velika Gorica 10. svibnja 2014. godine, koja će možda potaknuti više naših članova na pisanje proze kojom će se Udruga moći ponositi.

Svi pozvani su stigli, još samo konačan dogovor organizatora i „saga“ o Naj pismu može početi.

Uobičajeno, prva na redu je uvodna riječ ravnateljice Knjižnice, Katje Matković Mikulčić...

...pa riječ predsjednice žirija, Nade Mihoković Kumrić...

...a potom su uslijedila i čestitanja, darivanja, čitanja i upiranja prstom u domišljato izložene koverte...

...te neizostavno i radosno zajedničko fotografiranje organizatora i sudionika Natječaja – se razme!

Napisala: Z&M
Foto: Zdenko Mlinar