2016. godina

Goričke večeri, 2016. – (19. ožujka, atrij galerije Kordić)

„Goričke večeri“ su manifestacija koja skoro četiri desetljeća Velikogoričanima nudi bogat kulturni program: od koncerata i kazališnih predstava, izložbi, promocija do radionica i izleta po Turopolju. Manifestacija traje oko mjesec dana i ujedinjuje sve kulturne ustanove na području grada (škole, vrtiće, muzeje, društva, udruge), a na njoj svi mogu pokazati presjek svoga rada i javnog djelovanja ili, jednostavno, doći i pogledati, poslušati i zapjevati, družiti se... Program se odvija kako u zatvorenim tako i na otvorenim prostorima, a sva događanja su besplatna pa i svima dostupna, samo trebamo imati volju i pokrenuti se.

Pokrenuli smo se i mi „Sparkovci“ jer bila nam je čast i ove godine sudjelovati na tako značajnoj i velikoj kulturnoj pozornici Grada, na kojoj možemo pokazati da smo tu za naše sugrađane, ali i za naše literarno-glazbeno stvaralaštvo. Ovo sudjelovanje posvetili smo 15. obljetnici postojanja naše Udruge, a tema nastupa bila je vezana za društveno-dnevna zbivanja. U glazbenim točkama nastupao je Dražen Mišerić, frontman banda „Mungos Brothers Blues Band“, sa svojim autorskim skladbama.

„Sparkovom“ nastupu na ovim Goričkim večerima odazvali su se: Zorica Krznar Blagec, Zdenka Mlinar, Jasna Sršen, Stjepan Vitez, Stjepan Detelić Banski, Marica Mihac Maca, Drago Katulić, koji je čitao pjesme S. D. Banskog, te Vlasta Zaloker. Dakako, prilika je ovo i za zahvaliti se drugim sudionicima i akterima ovog „Sparkovog“ nastupa: suorganizatorici Snježani Špehar, našim fotografima amaterima te uvijek cijenjenoj i dragoj nam publici. Više u nastavku:

Zorica Krznar Blagec...,

...Zdenka Mlinar...