x

 

Neke od aktivnosti Udruge i njenih članova.

2016. godina

 


Goričke večeri, 2016. – (19. ožujka, atrij galerije Kordić)

 

„Goričke večeri“ su manifestacija koja skoro četiri desetljeća Velikogoričanima nudi bogat kulturni program: od koncerata i kazališnih predstava, izložbi, promocija do radionica i izleta po Turopolju. Manifestacija traje oko mjesec dana i ujedinjuje sve kulturne ustanove na području grada (škole, vrtiće, muzeje, društva, udruge), a na njoj svi mogu pokazati presjek svoga rada i javnog djelovanja ili, jednostavno, doći i pogledati, poslušati i zapjevati, družiti se... Program se odvija kako u zatvorenim tako i na otvorenim prostorima, a sva događanja su besplatna pa i svima dostupna, samo trebamo imati volju i pokrenuti se.

Pokrenuli smo se i mi „Sparkovci“ jer bila nam je čast i ove godine sudjelovati na tako značajnoj i velikoj kulturnoj pozornici Grada, na kojoj možemo pokazati da smo tu za naše sugrađane, ali i za naše literarno-glazbeno stvaralaštvo. Ovo sudjelovanje posvetili smo 15. obljetnici postojanja naše Udruge, a tema nastupa bila je vezana za društveno-dnevna zbivanja. U glazbenim točkama nastupao je Dražen Mišerić, frontman banda „Mungos Brothers Blues Band“, sa svojim autorskim skladbama.

Sparkovom“ nastupu na ovim Goričkim večerima odazvali su se: Zorica Krznar Blagec, Zdenka Mlinar, Jasna Sršen, Stjepan Vitez, Stjepan Detelić Banski, Marica Mihac Maca, Drago Katulić, koji je čitao pjesme S. D. Banskog, te Vlasta Zaloker. Dakako, prilika je ovo i za zahvaliti se drugim sudionicima i akterima ovog „Sparkovog“ nastupa: suorganizatorici Snježani Špehar, našim fotografima amaterima te uvijek cijenjenoj i dragoj nam publici. Više u nastavku: 

Zorica Krznar Blagec...,

 

...Zdenka Mlinar...

 

...Jasna Sršen...,

 

...Stjepan Vitez...,

 

...Stjepan Detelić Banski..., 

Marica Mihac Maca...,

 

...Drago Katulić...,

 

... i Vlasta Zaloker!

travanj 2016.

Napisala: Zdenka Mlinar

Foto: Ivica Mlinar


 


Nevenka Lang - Izložba radova u decoupage tehnici – 22. siječnja 2016.

Zaljubljenica u umjetnost, a trenutno okupirana ukrašavanjem predmeta u decoupage (dekupaž) tehnici, Sparkova članica Nevenka Lang je, nakon božićnih blagdana i pred blagdan Uskrsa, u prostorijama Udruge upriličila izložbu prigodnih ukrasnih predmeta: kuglica za bor i pisanica. Tako posebnih i drugačijih, očaravajućih, otmjenih.
Po sudu prisutnih, bila je to prava božićno-uskrsna čarolija, spram dotad viđenih ukrasa za te blagdane na kakve smo navikli u moru tvorničkih i na tisuće istih komada, a u novije vrijeme i plastičnih i metalnih; hladnih i bezdušnih.
Svaka Nevenkina kuglica za bor bila je začinjena ushićenjem i željom da stvori „biser“ s kojeg se teško skida pogled, a koji simbolizira raskoš dostojnu kraljevskog doma i blagdana kakav je Božić. A te pahuljaste, posrebrene i perličaste kuglice, pune simbolike, ostavljale su dojam obiteljske topline i ljubavi koje su sâme po sebi čarolija.
Nevenkine pisanice, izložene na srebrnom buketu brezinih grančica, svaka unikatna i s drugačijim motivom (od onih koji mâme dječje uzdahe do onih s kojih pogled ne može skinuti ni onaj tko je svega prošao i svega vidio) bile su pravi blagdan za oči. Obećavajuće i pune života, kakav je i sâm blagdan Uskrsa u proljetnom sjaju, obojenom rascvalošću i novim buđenjem...
Bila je ovo izložba s porukom, iz koje se moglo iščitati da je za Nevenku Lang ukrašavanje predmeta decoupage tehnikom postalo otkriće koje veseli; „ovisnost“ koja liječi.
Radost je to zbog koje se Nevenka u zanosu stvaranja osjeća poput djevojčice, istovremeno i snažna i samopouzdana. Puna unutarnjeg nemira, razigranosti i individualnosti koji ju vode do neiscrpnog vrela kreativnosti i inspiracije za ukrašavanje svega oko sebe; za pretvaranje starog u novo; za brušenje običnog kamenja koje pod njenim prstima zasja poput pravih dragulja.


Nevenka Lang se smiješi svojim „biserima“.
veljače 2016. Tekst i foto: Zdenka Mlinar


 
 

„Turopoljska poculica“ za 2015. u rukama Sparkovca Stjepana Detelića Banskog – 29. ožujka 2016. 

Na Matičinom književnom natječaju „Turopoljska poculica“ za kratku priču, koju već VII. godinu zaredom raspisuje Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici, od prispjelih 25 radova, što na standardu, što na kajkavskom narječju, najboljima su proglašeni radovi autora iz Buševca i Zagreba.
Priča „Poreznik i pajcek“, nastala iz pera „Sparkovog“ člana Stjepana Detelića Banskog iz Buševca, proglašena je najboljim radom na kajkavskom izričaju.
Radovi su pristigli iz raznih djelova Lijepe naše, ali i iz turopoljskog kraja u koju spada i Stjepanova biografska priča s temom obiteljsih neprilika u vremenu njegova djetinjstva.
Prilikom uručivanja nagrade prisustvo Stjepanovih emocija moglo se rezati nožem, zbog čega nije ni mogao svoju priču pročitati do kraja pa mu je u pomoć priskočio njegov prijatelj Drago Katulić.
A kako se dobar glas daleko čuje, tako su i rezultati ovog Natječaja bili objavljeni u skoro svim tiskanim i elektronskim medijima Grada Velike Gorice.
– Ova nagrada mi puno znači. Izdao sam jednu zbirku pjesama i sad mi je to vjetar u leđa da izdam i drugu. Rado opisujem moje ljude bez da spominjem njihova imena, moje susjede, dobre i zločeste bakice. Svi se mogu u mojim pjesmama prepoznat. Ova priča je istinita priča iz mog djetinjstva i nikad je nisam uspio pročitati, a da se nisam rasplakao na polovici”, priznao je Stjepan Detelić koji kaže kako piše od svoje 24. godine, a počeo je s pisanjem pisama djevojkama – stoji u izjavi Banskog novinarki Cityportala.hr.
Stoga, za nagrađenu priču „Poreznik i pajcek“, Stjepanu Deteliću Banskom ISKRENE ČESTITKE i od svih članova njegove i naše Udruge!!!
I fotka skinuta s portala jer Stjepan nema ni jednu u privatnom albumu. 

Lijevo, Stjepan Detelić Banski, u sredini, Đurđa Jandriš Parać i desno, Stjepan Rendulić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Velikoj Gorici.travnja 2016.
Napisala:
 Zdenka Mlinar


Ivan Banfić gost Udruge – 14. svibnja 2016.

Članovima naše Udruge bila je čast ugostiti velikogoričkog glazbenika Ivana Banfića koji je, poput snažnog mladca, vukao svoje glazbene instrumente kako bi nam pokazao da su on i glazba još uvijek k'o jedno i da mu je, uz obitelj, ona najdraži životni suputnik. No, glavni motiv za njegov dolazak bio mu je počastiti nas svojim bogatim glazbenim repertoarom i učiniti nam dan ljepšim. Podružiti se, pospominati i vidjeti kaj pri nami ima...
Neumorno je Banfa svirao i popevao svoje autorske skladbe, ali i skladbe autora-prijatelja. Dakako, i mi zajedno s njim pa nam je dan uistinu bio za pamćenje.
Kako svi koji poznaju kantautora Ivana Banfića znaju da on piše i poeziju, s radošću nam je čitao i svoje poetske uratke koji tek trebaju ugledati svjetlo dana jer je sve u rukopisu...
Banfino gostovanje dogodilo se baš i na rođendan predsjednice Udruge, Vlaste Zaloker, te joj je naš dragi gost poklonio i nekoliko prigodnih glazbenih izvedbi.
Ostalo nam je tek za reći: Hvala Banfa i vidimo se opet!
(u nastavku i malo foto-amaterizma) 

 

 

svibnja 2016.
Tekst i foto:
 Zdenka Mlinar


Ivanja u Novalji – 23. i 24. lipnja 2016.Lijepo je biti pozvan, a još je ljepše odazvati se pozivu. Učinila je to i Udruga umjetnika „Spark“ Velika Gorica, odazvavši se pozivu novaljskog pjesnika Ivana Dabe Đona koji nas je pozvao na gostovanje povodom ivanjske kolede (krijesa) koja se na otoku Pagu, kao i u mnogim krajevima Hrvatske, upriličuje uoči Ivanja.
Pjesnik, političar i kuhar s pedigreom, Ivan Dabo Đono, organizira Ivanja na Stanu od 2004. godine, kada je, u selu svojih predaka, ostvario ideju izgradnje crkvice sv. Ivana. No, kao ljubitelj pisane riječi i glazbe te autor četiri zbirke pjesama, po prvi put je, povodom kolede, na tom mjestu organizirao i poetsko-glazbeni susret na koji je pozvao upravo članove Udruge umjetnika „Spark“ iz Velike Gorice. Nastupu Udruge pridodao je i novaljsko pjevanje nakanat te zvuke gitare glazbenika Domagoja Paukovića.
Uz našeg domaćina i druge Novaljce, u realizaciji ovog ivanjskog susreta sudjelovali su sljedeći Sparkovci: Marica Mihac Maca, Zorica Krznar Blagec, Vlasta Zaloker, Zdenka Mlinar i, kao glazbena potpora, violinistica Lucija Horvat. U zadnji čas, zbog bolesti su nam otkazale Jadranka Obradović i Jasna Sršen čije je pjesme čitala Vlasta Zaloker.
Dakako, naše smo ljubezne domaćine darivali i knjigama iz nakladništva Udruge, koje će svoje mjesto naći na policama novaljske knjižnice, te dvjema slikama: autorice Đurđe Dobrovšak Prusac i autora Vladimira Zopfa.
Krijes na Otoku obično pali najstariji član zajednice, no ovaj put to je učinio jedan od najmlađih članova obitelji Dabo (nekada jedinog prezimena u Dabovim stanima), Ivan Dabo. I vatra je zapucketala, vinuli su se plameni jezici toplinom otočkog sutona, dodirujući nebesko i morsko plavetnilo, ali i srca prisutnih u čijim se očima iskrio sjaj kolede samo s jednim ciljem: s ciljem podsjećanja na ljubav. Onu, koja uvijek ljubi i koja nam daje snagu da ljubimo; onu, koja je bila i ostala sve u našim životima.
I što je vatra bivala tišom, to smo naši domaćini i mi „Sparkovci“ bili glasniji. Dogodio nam se izljev ljubavi – u pjesmi, u stihu, u glazbi, u riječima dobrodošlice i riječima zahvale.
Do duboko u noć, otočku ivanjsku noć!
Po običaju, sve je i blagoslovljeno jer smo dan poslije, u 10 sati prije podne, bili i na sv. misi u „našoj“ maloj kamenoj crkvici.

 

Tiskan je i reklamni plakat...

   

...i nije da nas nema...

 

...i plamen se diže...
...i Zorica recitira...
...Zdenka također...
Pa onda Lucija svira...,
...i Maca recitira (sve napamet)...,
...zatim Vlasta (i kao poetesa i kao predsjednica Udruge)...,
...pa su tu i darivanja (Đono blažen među ženama).
I opet zvuci gitare (Domagoj Pauković)...,
...do duboko u noć, novaljsku ivanjsku noć!
lipnja 2016.
Napisala:
Zdenka Mlinar
Foto: Ante Dabo Đonin


Likovna izložba u O. Š. „Vukovina“, područna škola u Buševcu – 26. lipnja 2016.Ova Sparkova izložba bila je s povodom i prijateljska jer je održana u dane Ivanja u Buševcu i kod dragih nam susjeda Buševčana, čija je kulturna osviještenost nadaleko poznata i na zavidnoj razini. Organizirana je u dogovoru s buševečkom osnovnom školom, a na prijedlog predsjednice Udruge Vlaste Zaloker i Buševčana, aktivnog Sparkovog člana Stjepana Detelića Banskog. A kako se radi o ljetnoj prigodi i ljetnom Ivanju, kada je većina kontinentalaca na Jugu, od Sparkovaca su na otvorenju izložbe bili tek: Vlasta Zaloker, Marica Mihac, Zorica Krznar Blagec i Stjepan Detelić Banski.
Tom prigodom bile su izložene slike nastale na likovnoj koloniji održanoj povodom Goričkih večeri 2013. u parku kod Muzeja Turopolja na Trgu kralja Tomislava. (Više o koloniji na web stranicama Udruge, godina 2013.) No, nije suvišno i ponoviti imena autora izloženih radova: Đurđa Dobrovšak Prusac, Vladimir Zopf, Ana Plehinger, Veronika Prvonožec, Katica Trumbetaš, Jasenka Borovina Kiki, Željko Šajh, Nataša Dorčić, Nevenka Lang i Zdenka Mlinar.
Posjećenost izložbi bila je jako dobra o čemu svjedoči i 56 potpisa na Zapisniku nastalom na dan otvorenja, što potvrđuje i napisanu tezu o kulturnoj osviještenosti Buševčana. Izložba je ostala otvorena mjesec dana.„Terenski“ zapisnik nastao na dan otvorenja izložbe, malo pohaban od dugog ljetnog putovanja do jesenskog početka rada Udruge.

rujna 2016.
Tekst i goto:
Zdenka Mlinar


Barbara Lukačević gošća Udruge – 14. listopada 2016.Barbara Lukačević, umirovljena je učiteljica i stanovnica Starog Čiča. Piše poeziju i prozu koje predstavlja na raznim tribinama, gostovanjima i natječajima. Za svoje radove dobiva pohvale i pozitivne povratne informacije, što ju hrabri i snaži za nova stvaralaštva i neodustajanje. Uglavnom piše na standardu, no velika joj je radost i rieč napisana kajkavskim izričajem koja ju vraća u sretnosti njenog djetinjstva i mladosti.
Poželjela je tako naša draga sugrađanka i nas „Sparkovce“ počastiti čitanjem svojih poetskih i proznih uradaka za koje je zaradila salve aplauza i pohvala. Neke od nas je vratila i u prošle dane, što je uvijek i podsjećanje na prolaznost, tako stvarnu i tako neizbježnu. Na naša mala i kratka ovozemaljska putovanja...
Počašćeni ovim susretom i sklopljenim prijateljstvom, i mi smo Sparkovci gospođu Lukačević počastili našim poetskim radovima, a priredili smo joj i violinski nastup Lucije Horvat, učenice III. razreda Umjetničke škole „Franje Lučića“ u Velikoj Gorici.
(i poneka fotka)listopada 2016.
Napisala:
Zdenka Mlinar
Foto: Lucija Horvat


Slavko Šakić gost Udruge – 25. studenoga 2016.Velikogoričanin Slavko Šakić je autor rukopisa za roman „Ja dekan“, do sada nema objavljenih knjiga pa se želio informirati o tome kako pripremiti rukopis za ponudu nakladnicima na čitanje i možebitni tisak.
Pročitao nam je jedan dio romana, koji nas je oduševio pa i obećavao, te nam je ostalo tek čekati da roman, radnog naslova „Ja dekan“ ugleda svjetlo dana i, uz nas Sparkovce, pronađe svoje čitatelje.
Već uobičajeno, našeg smo gosta počastili i nekim svojim pisanim uratcima te ga pozvali na novi susret.

Kraća biografija: Slavko Šakić rođen je 1.1.1946. u Slavonskom Brodu, od djetinjstva živi u Zagrebu gdje završava osnovnu i srednju školu i diplomira za inženjera kemijske tehnologije.
Bavio se i planinarenjem te prošao planine hrvatske, Slovenije i BiH. Oženjen je i otac dvoje djece i petero unučadi.

studeni, 2016.
Napisala:
Zdenka Mlinar


Sparkovac Stjepan Vitez Ponos Grada Velike Goarice – 13. prosinca 2016.Među događanjima povodom Dana grada Velike Gorice neizostavan dio bila je i dodjela Nagrada Grada zaslužnim pojedincima iz našeg susjedstva. A takav jedan Susjed je i Stjepan Vitez, veoma aktivni član Udruge umjetnika „Spark“ od samih njenih početaka.
Stjepan Vitez je, za sve one koji ga znaju, a taj broj nije mali, čovjek od rada i reda, od stopostotnog davanja i darivanja sebe. Dobivanjem ove nagrade samo je još jednom potvrdio da je i čovjek od nagrada i priznanja, a samim tim i PONOS GRADA VELIKE GORICE I TUROPOLJA. Znaju to svi koji s njim surađuju pa i mi Sparkovci, stoga, našem Stjepanu možemo samo reći: HVALA i ČESTITAMO!!!

– Gospodin Stjepan Vitez od svoje mladosti bavi se kulturnim, društvenim i političkim radom radi unapređenja života zajednice u kojoj živi te u onoj u kojoj je radio. Posebno se ističe u svezi očuvanja tradicijskih vrijednosti Turopolja. Omiljeni je gost u dječjim vrtićima i školama gdje predstavlja POT te upoznaje djecu s poviješću i važnosti POT-a, a naročito Turopoljskog banderija čije ratno odijelo mu nikada nije teško odjenuti. Njegovo životno iskustvo, smirenost i staloženost u komunikaciji s ljudima neprocjenjiva je vrlina koja ne može ostati nezapažena.
Najbolje ga je opisati kao narodnog pjesnika koji na svaku situaciju i prigodu osmisli poneki stih. Znamo ga kao humorista, dramskog pisca, voditelja, glumca, vatrogasca, pajdaša koji ima srca, duha i vizije, u njegovim riječima čuvaju se tradicija i humor koji su upravo tako pomiješani i zanimljivi onima tko ih čita i sluša. Aktivan je član DVD-a Kobilić, dugogodišnji je član i ŽEV NBD Velika Gorica, član je i Udruge umjetnika „Spark“ Velika Gorica, a radom i djelima uključen je u sve humanitarne akcije. Ušao je u antologiju velikogoričkog pjesništva, a radovi su mu predstavljani u časopisima „Luč“ i „Kaj“, „Znameniti Turopoljski leksikon“, „Hrvatski književnici u anegdotama“, u „Zborniku“ prigodom obilježavanja 400. godišnjice klasične gimnazije u Zagrebu. Bio je sudionik i Velikogoričkog glazbenog festivala te pobjednik prvog, s pjesmom „Baro, vina daj“ – piše u obrazloženju portala VG Danas za dobivanje ove nagrade i priznanja pod naslovom „Stjepan Vitez – Nagrada Grada Velike Gorice s likom Nikole Škrlca Lomničkog“.Stjepan Vitez, sedmi, s lijeva na desno


– Nagrada uvijek puno znači posebno za sve godine koje sam proveo u Sparku   Župnom ekonomskom vijeću, kulturi, Mjesnom odboru, vatrogastvu... Posebno me raduje dio rada s djecom u DV Ciciban kojima sam nedavno bio gost. Sve to je providnost svete Lucije koja nas vodi dobru, mudrosti i razboritosti – rekao je Stjepan Vitez koji je za kraj izjave čestitao Velikoj Gorici rođendan, onako kako samo on to zna, uz pjesmu.Nagradi i svom Gradu u čast, Stjepan čita autorsku pjesmu „Ljudi moji, baš sam sretan“.


prosinca 2016.
Napisala:
Zdenka Mlinar
Foto: VG portal


Izvješće o radu Udruge umjetnika „Spark“ Velika Gorica u 2016. god.1. Redovitih druženja u prostorijama Udruge: 16

2. Manifestacije:

„Goričke večeri, 2016.“ – 19. ožujka, atrij galerije Kordić, Velika Gorica
– Nastupu na Goričkim večerima odazvali su se Sparkovci: Jasna Sršen, Marica Mihac, Zorica Krznar, Stjepan Vitez, Stjepan Detelić, Drago Katulić (koji je čitao pjesme Stjepana Detelića Banskog), Zdenka Mlinar te Vlasta Zaloker koja je prije završne riječi čitala pjesmu Željke Cvetković i aforizme Zdenke Mlinar.
U glazbenim točkama nastupao je Dražen Mišerić, frontman banda „Mungos Brothers Blues Band“, sa svojim autorskim skladbama.
(više na web stranicama Udruge)

3. „Spark“ u gostima:

„Ivanja u Novalji“ – 23. i 24. lipnja 2016.
– Uz našeg domaćina Ivana Dabu Đona i druge Novaljce, u realizaciji ovog ivanjskog susreta sudjelovali su sljedeći Sparkovci: Marica Mihac, Zorica Krznar, Vlasta Zaloker, Zdenka Mlinar i, kao glazbena potpora, violinistica Lucija Horvat. U zadnji čas, zbog bolesti su nam otkazale Jadranka Obradović i Jasna Sršen, čije je pjesme čitala Vlasta Zaloker.
Dakako, naše smo domaćine darivali i knjigama iz nakladništva Udruge, koje će svoje mjesto naći na policama novaljske knjižnice, te dvjema slikama: autorice Đurđe Dobrovšak Prusac i autora Vladimira Zopfa.
(više na web stranicama Udruge)

4. Izložbe:

1. Nevenka Lang - Izložba radova u decoupage tehnici – 22. siječnja 2016.
– Zaljubljenica u umjetnost, a trenutno okupirana ukrašavanjem predmeta u decoupage (dekupaž) tehnici, Sparkova članica Nevenka Lang je, nakon božićnih blagdana i pred blagdan Uskrsa, u prostorijama Udruge upriličila izložbu prigodnih ukrasnih predmeta: kuglica za bor i pisanica. Tako posebnih i drugačijih, očaravajućih, otmjenih...
Po sudu prisutnih, bila je to prava božićno-uskrsna čarolija, spram dotad viđenih ukrasa za te blagdane. Spram onih na kakve smo navikli u moru tvorničkih i na tisuće istih komada, a u novije vrijeme i plastičnih i metalnih; hladnih i bezdušnih.
(više o izložbi na web stranicama Udruge)

2. Likovna izložba u O. Š. „Vukovina“, područna škola u Buševcu -26. lipnja 2016.

– Izložba je održana povodom Ivanja u Buševcu, a na otvorenju izložbe bili su prisutni Sparkovci: Vlasta Zaloker, Marica Mihac, Zorica Krznar i Stjepan Detelić.
Tom prigodom bile su izložene slike nastale na likovnoj koloniji održanoj povodom Goričkih večeri 2013. u parku kod Muzeja Turopolja na Trgu kralja Tomislava. Posjećenost izložbi bila je jako dobra o čemu svjedoči i 56 potpisa na Zapisniku nastalom na dan otvorenja izložbe.
(više o koloniji na web stranicama Udruge)

5. Predstavljeni gosti-pisci-skladatelji:

– Ivan Banfić gost Udruge – 14. svibnja 2016.
Velikogorički glazbenik Ivan Banfić predstavio se svojim bogatim glazbenim repertoarom, kako autorskim skladbama tako i skladbama autora-prijatelja. S oduševljenjem nam je pričao o svojim počecima i svemu što ga je odvelo u glazbene vode, ali i o onome što ga je zadržalo u njima.
Gostovanje se dogodilo baš i na rođendan predsjednice Vlaste Zaloker, te ju je „Banfa“ počastio i nekim prigodnim pjesmama. Čitao je i svoje poetske uratke koji tek trebaju ugledati svjetlo dana, jer je sve u rukopisu i traži se nakladnik...
(više na web stranicama Udruge)

– Barbara Lukačević gošća Udruge –14. listopada 2016.
Barbara Lukačević je umirovljena učiteljica i stanovnica Starog Čiča, piše krasnu poeziju i prozu koje predstavlja na raznim tribinama i gostovanjima. Sudionca je i mnogih književnih natječaja te je i nas Sparkovce počastila čitanjem nekih svojih poetskih, ali i proznih uradaka. Dakako, zaradila je i aplauze od prisutnih, a Sparkovci su ju počastili i glazbenim nastupom mlade violinistice Lucije Horvat, učenice III. razreda Umjetničke škole „Franje Lučića“ u Velikoj Gorici.
(više na web stranicama Udruge)

– Slavko Šakić gost Udruge – 25. studenoga 2016.
Velikogoričanin Slavko Šakić je autor rukopisa za roman „Ja dekan“, do sada nema objavljenih knjiga pa se želio informirati o tome kako pripremiti rukopis za ponudu nakladnicima na čitanje i možebitni tisak.
Pročitao nam je jedan dio romana, koji nas je oduševio pa i obećavao, te nam je ostalo tek čekati da roman, radnog naslova „Ja dekan“ ugleda svjetlo dana i, uz nas Sparkovce, pronađe svoje čitatelje.
Već uobičajeno, našeg smo gosta počastili i nekim svojim pisanim uratcima te ga pozvali na novi susret.

6. Izdavačka djelatnost:

– Radilo se na pripremi za tisak knjige članice udruge „Spark“ Zdenke Mlinar „ŽIVOT JE RADOST“, podnaslova „Priroda i društvo I.“. (Vlasta Zaloker, Đurđa Parać, Zorica Krznar, Zdenka Mlinar...)

7. Godišnja Skupština Udruge – 27. prosinca 2016.

- Program rada u 2017. godini
- Plan financiranja i opis planiranih troškova u 2017. godini

Program rada i Financijski Plan za 2017. godinu usvojeni su jednoglasno, a prijedlozi članova navedeni su u knjizi zapisnika.

U Velikoj Gorici, ožujka 2017.

Tajnica udruge: Zdenka Mlinar


Godišnja Skupština Udruge: Program rada, planirani troškovi i plan financiranja u 2017. godini – 27. prosinca 2016.

PLAN ZA 2017. GODINU JEDNOGLASNO JE USVOJEN. PRIJEDLOZI ČLANOVA U ZAPISNIKU!

Copyright © 2020. Udruga umjetnika "Spark" | Sva prava pridržana