Čovjek i zemlja

Pjesnički natječaj na temu : ČOVJEK I ZEMLJA

Trajanje natječaja: od 15.04.2015. do 15.05.2015.

Prosudbena komisija dostavljenih radova:

Mirko Kovačević, prof.
Đurđa Parač, prof.
Ante Škember, dr.sc.

Adresa udruge na koju se šalju pjesme: Velika Gorica 10410, Matije Slatinskog 4, P.P.79

Natjecati se može svatko osim članova Udruge "Spark" i članova njihovih obitelji. U pjesmi se ne smije osjetiti mržnja niti bilo kakva nesnošljivost ni veličanje jednih u odnosu na druge.
Svaki kandidat može poslati samo jednu pjesmu, na hrvatskom jeziku, koja do završetka natječaja i proglašenja najboljih ne smije biti nigdje objavljena.
Pjesma može biti pisana bilo kojim stilom. Ne smije biti duža od 25 pisanih redova (stihova), plus naslov i razmaci između kitica (strofa), ako postoje.
Pjesmu treba poslati čitko napisanu ili tiskanu na računalu ili pisaćem stroju. Potrebno je dostaviti tri kopije pjesme, svaku na zasebnom listu, potpisanu samo šifrom.
Kopije pjesama treba staviti u veću omotnicu (kuvertu). U njoj se treba nalaziti i zalijepljena manja omotnica na kojoj izvana piše samo vaša šifra, a u njoj je papir s podacima o autoru – šifra, ime vaše pjesme, ime, prezime, adresa, broj telefona i e-mail adresa na koju vam se možemo javiti. Šaljite tako da je vaše ime i prezime vidljivo samo kad se otvori mala kuverta. Dakle, preporučeno s povratnicom i slično – ne!

Bit će prihvaćene sve pjesme koje udovoljavaju navedenim kriterijima, ako će biti poslane najkasnije do 15. 05. 2015. godine (datum na poštanskom pečatu). Ne čekajte zadnji čas, naročito vi koji šaljete pjesmu iz daleka, odakle pošta dugo putuje, jer žiri treba ocijeniti sve pristigle radove. Rezultati natječaja će biti objavljeni, najprije na Sparkovim stranicama, a zatim i na više drugih web portala.

Točno vrijeme i mjesto održavanja svečanosti proglašenja najboljih pjesama odredit ćemo kasnije.

Sve radove nezavisno će pregledati i ocijeniti tri člana Prosudbeno vijeće. Molimo da pošaljete pjesmu koju ste pisali svojim srcem i dušom, jer će 'autori' plagijata biti javno navedeni u obrazloženju diskvalifikacije.